100% Rakytníkový olej 100ml > 150 karotenoidů

 
257,00 
O084
Skladem
+
  • Pinterest

Rakytník je unikátní přírodní koncentrát mastných kyselin a vitamínů  E, F, P, K, A, B a C. Pokud je zcela čistý, Vysoce ceněného karotenu obsahuje několikrát více než mrkev nebo dýně. Vysoký obsah vitamínu E – významného antioxidantu – zabraňuje sklerotizaci cév a tím rapidně snižuje riziko infarktu myokardu.

Použití:

  • působí jako biogenní stimulátor, celkově posiluje organismus
  • má antidepresivní a antistresový účinek
  • rozpouští hleny
  • napomáhá odbourávání toxických látek v těle
  • regeneruje epitel kůže při omrzlinách a jakýchkoliv popáleninách
  • úspěšně se používá při gynekologických potížích
  • při nehojících se poraněních
  • vhodný k ošetření hemoroidů
  • vhodný při ekzémech, akné a oparech

Rakytník, ze kterého se námi dovážený olej vyrábí, pochází z ekologicky čistých oblastí sibiře, kde roste v příznivých podmínkách v bujné a různorodé přírodě, bez zásahu člověka. V průběhu krátkého a intenzivního léta rostliny shromažďují síly na dlouhou a mrazivou zimu. Vzduch voní éterickými oleji z keřů, stromů a bylin. V této době plodí rakytník – keř z rodu olivovitých, který miluje světlo.

Světle oranžovým kulatým plodům se také říká „sibiřský ananas“, nejen pro chuť podobnou tomuto exotickému ovoci, ale rovněž pro jeho podobné léčivé vlastnosti. Tyto nevelké (na místní poměry) kuličky jsou zdrojem ohromného množství biologicky aktivních složek, proto je také naši předkové rádi pojídali. 

Způsoby použití:

  • omrzliny a termické a chemické popáleniny a popáleniny z ozáření, včetně hojení popálenin oční rohovky

Při léčení omrzlin a popáleninách prvního a druhého stupně se rakytníkovým olejem potírají postižené části kůže dvakrát denně. Optimální je aplikovat olej co nejdříve po poškození či úrazu. Zároveň působí proti bolesti, má hojivé a protizánětlivé účinky. Je třeba vzít do úvahy barvící efekt rakytníkového oleje, který přetrvává i několik dní. Může zabarvit i prádlo. Při hlubokých tepelných popáleninách napomáhá rakytníkový olej regeneračním procesům v těchto ranách a přípravě podmínek pro transplantaci kůže.

  • neinfikované rány

V těchto případech se převazy provádí jednou denně a to tak, že se na ránu přikládá gázový tampon lehce napuštěný rakytníkovým olejem.

  • šupinovitý ekzém, neurodermitidy, opary
  • lokální popáleniny z ozáření, vznikajících při terapii některých onkologických onemocnění, např. onemocnění jícnu, močového měchýře, konečníku, ženské pohlavní oblasti.

V těchto případech se před ozařováním vkládají do dutých orgánů tampony napuštěné rakytníkovým olejem nebo se provádějí olejové nálevy.

  • gynekologická zánětlivá onemocnění, eroze děložního čípku, záněty pochvy, záněty sliznice krčku dělohy. Dobrý léčebný účinek je pozorován i při zánětlivých onemocněních konečníku. 

  • záněty nosní sliznice, záněty hrtanu, hltanu a angínami

Je nutné v průběhu týdne 2-3 krát denně potírat sliznice nosu a hrdla vatovým tamponem navlhčeným rakytníkovým olejem.

  • zánětlivá onemocnění dásní a paradentóza

Je vhodné přikládat tampon napuštěný rakytníkovým olejem na zanícené místo na 10-15 minut. Tuto proceduru je možné opakovat 1-2 krát denně v průběhu týdne až čtrnácti dnů.  

Léčebné účinky rakytníku stále jednoznačně převyšují účinky moderních chemických léčivých prostředků.

Rakytníkový olej před dávnými časy …
Použití rakytníkového oleje k léčebným účelům má velmi dlouhou historii. Používal se všeobecně již ve starověké medicíně při léčení chronických chorob žaludku, jater, dýchacích cest, revmatismu a hnisavých ran na kůži.

Antičtí Řekové ho používali jako regenerační prostředek na vlasy, který jim dodával lesk a zdravý vzhled. V indické a tibetské medicíně byly plody, kůra a listí rakytníku používány při přípravě 10 složitých léčivých směsí, které se doporučovaly při léčení chorob trávicího traktu, zánětlivých a hnisavých plicních chorob a krvácivosti. Ve východním lidovém léčitelství se již celá staletí používaly zralé plody této rostliny a z nich vytlačená šťáva při nechutenství, zevně pak na rány a popáleniny od slunce. Lidoví léčitelé doporučují používat rakytník vnitřně i zevně proti vypadávání vlasů, kurdějím (avitaminóze) a anémii.

Plody rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) jsou tak bohaté na vitamíny a živiny, že se spekulovalo o tom, že rostlinu zkultivoval nějaký starodávný šlechtitel rostlin. V legendách se praví, že starodávní řekové používáli lístky rakytníku jako součást diety závodních koní, odtud má botanické jméno "Hippophae" – zářivý kůň. Podle jiné legendy byly lísty rakytníku oblíbenou stravou létajícího koně Pegase a pomohly mu vzlétnout. 

 

Složení: 100%, za studena lisovaný olej z plodů a mladých výhonků Rakytníku řešetlátového, obsah karotenoidů > 150. Komplex polynenasycených mastných kyselin 65 %, mononenasycených mastných kyselin 24 %, nasycených mastných kyselin 10.5 %, z toho: kyselina linolová 65 %, olejová 24 %, palmitová 6.2 %, stearová 3.6 %; beta karoten 152 mg/100g (+-10%), vitamín E alfa-Tokoferol 63.3 mg/100 g (+-10%). 

Vedlejší účinky: VELMI výrazně barví!

Obsah: 100ml

Jeden z nejlepších olejů v kosmetice, bohužel, ne moc známý. Po pár dnech používání je pleť jemná a vyhlazená. Pomohl mi i na gynekologický zánět, bez jakýchkoliv jiných léků. Škoda, že jsem ho neobjevila dřív. Jeho jedinou nevýhodou je, že skutečně silně barví, takže se dá v neředěné formě používat na obličej jen na noc a spát na ručníku. Ale za ty výsledky to opravdu stojí! Jinde jsem na takto kvalitní olej nenarazila, u nás dostupné rakytníkové oleje jsou vždy ředěné. Olej vtírám do mokré pokožky, je to lepší. Občas jej kombinuji se šípkovým olejem a jinou kosmetiku nepotřebuji.
Mám dobré zkušenosti s používáním rakytníkový oleje. Je velmi účinný při léčení povrchových poranění v dutině ústní - akutních i chronických projevů.
Od pacientů, kteří si pro rakytníkový olej chodí vím, že pomáhá při léčbě drobných popálenin a poranění. Moje zkušenost je taky v tomto směru výborná!
Napsat recenzi nebo komentář